Afstandsopvang

Afstandsopvang


Bij ons dierencentrum kunt u afstand doen van bijna al uw (landbouw)huisdieren.

Afstand doen van dieren kan om veel redenen. Wat de reden of de oorzaak is dat is voor ons niet altijd van belang. Natuurlijk horen wij dat graag om te zorgen voor een goede herplaatsing. Het belangrijkste is dat uw dier hier zo min mogelijk schade van ondervind.

Wij zijn een opvang centrum waar de dieren naar toe komen en verblijven tot wij een geschikt nieuw adres hebben gevonden. Dit gaat soms heel snel. Maar het kan zo ook maar eens een aantal jaren duren. Wij hebben geen inslaap beleid. Dit houd in dat alle dieren mits ze gezond zijn en niet leiden gewoon in ons opvang centrum verblijven tot er een geschikt nieuw adres voor deze dieren is gevonden. Alle dieren worden na ontvangst medisch gecontroleerd en in quarantaine gehouden minimaal 2 weken. Daarna worden de dieren gepresenteerd op onze Facebook pagina, en zijn ze te herplaatsen. 

Dit kost natuurlijk behoorlijk wat geld. vandaar dat wij een standaard afstandstarief moeten vragen.

En om de herplaatsing laagdrempelig te houden kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuw dier tegen een vrijwillige bijdrage het dier opnemen in hun gezin.

Natuurlijk kunt u niet zo maar langs komen en een dier naar wens uitzoeken.

De herplaatsing moet verantwoord zijn, Moet bij u passen en als dat allemaal klopt dan mag het dier naar zijn nieuwe thuis!

Mocht om wat voor reden dan ook een herplaatst dier niet bij de nieuwe eigenaar kunnen blijven, dan komt het dier altijd in overleg terug naar het Dierencentrum. 


Hier via onze website kunt u afstand doen van dieren. Na het plaatsen van de afstand bestelling kunt u de stappen door lopen in de winkelwagen.

Wij nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen.

Natuurlijk kunt u ook per telefoon afstand doen en direct een afspraak maken.

Let op bij sommige dieren is registratie verplicht, Dit is verplicht bij de volgende dieren: ( varkens, geiten, schapen, pony's ezels, rundvee).


Is uw dier nog niet geregistreerd dan komen deze kosten bij de afstandskosten en word het dier door ons aangemeld bij de overheid. De registratie kosten zijn 25 euro per dier!

Uw dier op laten halen door ons of door een dierenambulance in uw regio dat is mogelijk, informeer naar de transport tarieven.


Tarieven afstandopvang 2017

  DiersoortAfstand tarief: 
Konijn, cavia, chinchilla, rat, muis enz12,50 per dier,
Hoefdieren, paard/pony/ezel, geit/schaap varken enz30,00 per dier
Vogels, Pluimvee, Watervogels10,00 per dier
Honden en kattenop aanvraag mogelijk


Let op Tarief is excl, transport en registratie kosten. 


Er zijn geen producten in deze categorie.