Over ons

Stichting Dierenopvangcentrum Ravenstein is het grootste opvangcentrum van Zuid-Nederland en wordt beheerd door Familie van Lieshout. Samen met het bestuur en de vrijwilligers van de erkende stichting verzorgen zij al jaren de opvang van vele dieren op de locatie aan de dorpenweg in Deursen-Dennenburg bij Ravenstein. Daarnaast kunt u terecht voor aankoop van uw dierenvoer en benodigdheden. De opbrengst komt deels ten goede aan de opvang. Het doel van het dierencentrum is het opvangen, verzorgen en goed herplaatsen van verschillende huis-/landbouwdieren.

De dieren kunnen op veel verschillende manieren worden binnengebracht via diverse instanties of particulieren. Dit kan zijn door de afstandsopvang, noodopvang, zwerfdier, vakantieopvang of inbeslagname door politie of inspectiedienst. Sinds 2022 is er ook een wildopvang gevestigd op de locatie die is te bereiken via 085 273 8899 en niet voor particulieren te bezoeken. 

Wij zijn er voor bijna alle (huis)dieren, vee (boerderij huisdieren), pluimvee, knaagdieren, water- en landschildpad, vogels en hoefdieren (behalve honden en katten). Deze kunt u aanbieden bij een pension of wanneer u afstand wil doen bij het asiel in uw regio. Voor de gemeente Oss is dit Dierenasiel Maasland. 

Het dierencentrum werkt met diverse instanties samen. Zo kunnen dierenambulances, gemeente en andere instanties uit heel Nederland terecht voor de opvang van hun gevonden zwerfdieren, of wild noodopvang. Gemeenten uit heel Nederland brengen dieren bij ons onder waarvoor zij geen opvang kunnen vinden of wanneer er tijdelijk opvang nodig is.

Ook de Dierenbescherming, NVWA en andere instanties kunnen bij ons terecht. Daarnaast geven wij fauna-advies aan gemeenten, particulieren en instanties. Het Dierencentrum is gelegen in het buitengebied van het Oude vestingstadje Ravenstein in de GEMEENTE OSS.

Over ons

Tarieven

Hier ziet u een overzicht van het basis tarief, als u afstand doet of vakantie reserveerd dan kunnen met de optie's die u kiest, de tarieven veranderen aan de hand van uw keuzen en wensen.  Let op de noodopvang tarieven zijn afwijkend en kan u per email opvragen indien gewenst. Let op de tarieven zijn excl btw.

SAMENWERKEN

Wij vinden het heel belangrijk om samen te werken hier onder een aantal organisatie waar wij mee samenwerken of die ook net zoals onze organisatie het juiste doel en belang voorop hebben staan. 

Over ons