Wildopvang Brabant

Wildopvang Brabant is onderdeel van Stichting Dierenopvangcentrum Ravenstein. De stichting bezit sinds november 2022 ook een officiële vergunning vanuit de provincie Noord-Brabant voor de noodopvang van dieren uit het wild. Het ontheffingsnummer is Z/138561-314661. Onze stichting is volledig erkend en vergund door de Provincie Noord-Brabant en Gemeente Oss.

Wij vangen tijdelijk verweesde, gewonde, verzwakte en zieke in het wild levende dieren op. Deze dieren krijgen de eerste noodzorg en zetten deze, na herstel, weer terug op een geschikte plaats in de natuur. Bij langdurige revalidatie dragen wij de dieren direct over aan een gespecialiseerde opvang in overleg met onze dierenarts.

Wildopvang Brabant is niet voor particuliere bezoekers. Dieren kunnen altijd bij ons binnengebracht worden door een dierenambulance. Neem bij een gevonden dier dan ook altijd contact op met de dierenambulance in uw regio. Neemt de lokale dierenambulance niet op! Dan kan u het dier aanmelden via 085 273 8899 en kan u in overleg het dier altijd komen brengen indien nodig. 

Wildopvang Brabant

Voor Brabant-Noord is er een alarmnummer dat 24/7 bereikbaar is: 085 273 88 99. Wij vangen alleen dieren uit de natuur tijdelijk op. Het doel is dan ook om de dieren zo snel mogelijk weer terug te plaatsen in de natuur. Wanneer een dier speciale zorg nodig heeft of langdurige zorg dan houden wij contact met collega opvangcentra die daar in gespecialiseerd zijn.

Samenwerken vinden wij dan ook heel belangrijk. Wanneer u een samenwerking wilt aangaan kan u contact opnemen via info@wildopvangbrabant.nl.

Let op: ook als dierenambulance moet u uw komst aanmelden via het alarmnummer, zodat de verzorging direct door de alarmcentrale op de hoogte gesteld kan worden van uw komst en van het dier. Om direct de beste zorg te kunnen verlenen. 

Wildopvang Brabant